TJUGOÅRIG SNORVALP PÅ VIFT

Willkommen mein freund!

Mitt namn är Valter Jacobsson och det är jag som är den tjugoåriga snorvalpen på vift. Jag är också den som producerar allt innehåll på bloggen. Både texter och foton. Nedan har jag sammanställt en kort presentation av mig själv med betoning på vad som kommer kunna läsas på bloggen framöver.

Den 13 Maj 1997 föddes jag på BB i Malmö stad. Vid fyraårsåldern flyttade jag och min familj från St. Pauligatan mitt i staden till en liten by utanför Lund. En by med få människor men med mycket kärlek. Här bor jag fortfarande med mamma, pappa, lillebror och lillasyster.

Efter högstadiet i Dalby läste jag naturvetenskap med inriktning samhällskunskap och idrottsprofil på Polhemskolan i Lund. Tre år som gick väldigt fort när man i efterhand får lite avstånd och tid till att reflektera. Ungefär fyra dagar efter en fantastisk student flyttade jag till Geiranger, Norge över en tremånadsperiod för att jobba på restaurangen Naustkroa. En kort men  lärorik passage i livet som präglades av många intressanta möten med olika människor och mycket jobb på lite tid.

När jag kom hem i mitten av september spenderade jag första veckan till att ta igen de saker jag missat, andra veckan till ett fem-dagars-arbete som solcellsmontör för Alfa Sol & Vind och tredje veckan till en semester på Kreta med familjen. Efter en dos av grekisk kultur kom jag hem till en fast anställning på Molandertech AB i Dalby där jag jobbade fram tills slutet av Mars.

07:20 den 28 mars 2017 flög jag och två nära vänner till Sydost Asien. En resa som har varit målet sen jag förstod att det var så svenska ungdomar lär känna sig själva. Vår rutt innefattade två nätter i Hong Kong, två veckor i Vietnam, fyra veckor i Thailand och tre veckor på Bali. När vi anlände till Hong Kong mötte vi dessutom upp tre anhängare som tidigare besökt Japan vilket resulterade i totalt sex förvirrade killar på ett kaotiskt äventyr i det fuktiga asiatiska klimatet.

Efter planet tagit oss hem den 27 maj började uppladdningen inför nästa projekt; fotboll och plugg på Castleton University i USA, Vermont. En dröm som blev verklighet några veckor innan Asienresan. Oerhört exalterad. Olyckligtvis skadade jag foten efter tre timmar på svensk mark vilket har satt käppar i hjulen för träningen. Men motivationen är hög och kompenserar skadans tråkigheter.

Jag ska inte kringgå det faktum att det här är första gången jag skriver i blogg-format och att jag också är medveten om att bloggare kan framstå som pretentiösa människor som tycker deras liv är både unikt och spännande. Så unikt och spännande att det finns ett intresse hos allmänheten att läsa om det. Det finns många talangfulla bloggare som lyckas sticka ut från den endimensionella bloggsfären, men majoriteten av det som kan läsas på diverse bloggar har jag svårt att fatta tycke för. Den primära anledningen till varför jag skriver blogg är framförallt för att jag alltid haft en blygsam passion till skrivande. Att vem som helst har möjlighet till att läsa texterna gör det hela ännu roligare. Dessutom befinner jag mig i en händelserik period i mitt liv som resulterar i många tankar och funderingar. Alltså är jag precis som alla andra pretentiösa bloggare; högdragen och dryg.

Sammanfattningsvis kommer min blogg användas som en plattform där jag får möjligheten att bearbeta saker och ting jag stöter på under min resa i Asien, men också under min tid som Collegestudent i USA.

Tack för visat intresse och jag hoppas du kommer återbesöka hemsidan i framtiden!