TJUGOÅRIG SNORVALP PÅ VIFT

Lyktor i Hoi An

En nattbuss med ett byte i Hue tog oss från Phong Nha till Hoi An. En av de städer som vi hört bäst om. Känt för sina färgglada ljuslyktor under kvällstid och den höga temperaturen under dagtid (jämfört med norra Vietnam).

Klockan tre rullade bussen in i Hoi An och vi blev avsläppta vid vägkanten tillsammans med andra resenärer. Vi blev upphämtade av hotellet på plats efter ha tackat nej till ett högt antal mopedchaufförer som hävdade att de var från vårt hotell.

Hotellet var helt klart något av det bästa vi varit på än så länge. Lokaliserat oerhört centralt, utrustad med pool och fräscha rum. Familjen som äger hotellet var extremt trevliga och tillmötesgående, bästa servicen vi känt av.

Eftersom vi kom fram på eftermiddagen när solen fortfarande är som mest aggressiv fick ett smakprov om hur resten av resan kommer att se ut. Med tillgång till pool är det inga problem men jag börjar bli orolig för vad som kommer hända när den försvinner och vi ska vandra runt i större städer med samma sol över våra huvuden. Hursomhelst var det skönt att få känna på lite riktig värme.

När vi väl checkat in på rummen och testat poolen ett tag hade det redan blivit mörkt. Vi bestämde oss för att hitta till gamla staden som är hjärtat av Hoi An. En tjugominuterspromenad tog oss till det vi blivit lovade. De små pittoreska affärerna längs floden som dekorerades av flytande origami med värmeljus i. Den klara natthimmeln med tydligt tindrande stjärnor. De magiska ljuslyktorna som hängde tvärs över gatorna och ibland täckte hela husfasader besjälade staden och gjorde den levande.

Trots stort antal turister och mycket folk överlag är Hoi An ett av de finaste städerna jag någonsin varit i. Det finns ett lugn och en högt värdesatt medmänsklighet bland folket samtidigt som tempot är högt. Dessutom är det som sagt oerhört vackert och färggrant.

Det står nu klart för mig varför folk har pratat så väl om denna stad. Oerhört glad över att vi har fyra nätter här.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *