TJUGOÅRIG SNORVALP PÅ VIFT

Halong Bay

En skakig busstur tog oss till Halong Bay där vi bytte till båt för att njuta av den vietnamesiske skärgården med guide. Första natten sov vi på båten och andra på hotell på ön Cát Bá.

Båten var relativt stor och hade tre däck. Maten var oerhört god och vi betedde oss som en svärm med gräshoppor över ett vetefält. Pinsamt var att när vi käkat upp all mat som ställts in på bordet hade de andra turisterna precis lagt upp sin första portion. Man blir tydligen hungrig av att resa.

Den första timmen på båten åkte vi slalom mellan de fantastiska bergen som stack upp ur vatten på flera ställen. Det såg mer ut som gröna bullar eftersom bergsväggarna var täckta av fritt härjande växter. Den disiga luften försämrade sikten men förstärkte upplevelsen genom att öka känslan av regnskog.

Efter en dryg timme kom vi fram till en grotta som vi tillsammans med vår guide fick klättra in i. Guiden pratade lite väl länge på svårförståelig engelska om hur grottan blivit till och pekade sedan ut olika utformningar i bergsväggarna som, med en kreativ fantasi, kunde tolkas som olika varelser. Oavsett var det en fräck upplevelse och intressant att se.

På kvällen försökte vi fiska bläckfisk utan någon större framgång samtidigt som vi lät de andra passagerarna lyssna på Timbuktu och Laleh. Månljuset gjorde att konturerna på berget syntes i mörkret och den molnfria natten bjöd på en magisk stjärnhimmel. Vi kom i säng relativt tidigt för att orka med morgondagen.

Vi anlände till den största ön i skärgården med elva tusen invånare klockan 10:00 och besteg ett berg som låg i Cát Bá nationalpark. Tufft men värt. Vid 13:00 kom vi till hotellet i Halong och åt lunch på hotellet. Någorlunda samma mat som båten bjöd på men vi var lika nöjda för det. Jag och Hjalmar tog en promenad genom staden medan de andra tog en tupplur. Kvällen spenderades sedan på en pub i närheten som var populär bland andra backpackers

Innan frukosten lyckades två av oss klämma in en kort joggingrunda för att se det sista av ön innan vi bordade båten som tog oss till Halong Harbour igen. Nu har vi en busstur på tio timmar att se fram emot som ska ta oss till Phong Nha.

Fortsättning följer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *